Gülüş tasarımı nedir?

Günümüzde diş hekimliği sektöründe en çok konuşulan konulardan birisi gülüş tasarımıdır. Gülüş tasarımı konjenital(doğuştan) veya sonradan gelişen nedenlerle bozulan gülüş estetiğinin yeniden kazandırılmasıdır. Bir insan gülümseyerek aynaya baktığında dişlerinden memnun değilse, tedaviye ihtiyacı var demektir. Üç saniyenizi ayırıp tanıyı kendiniz koyabilirsiniz. Hasta aynada dişlerine bakarken görüntü etkileyen bir çok faktör vardır. Cinsiyetimiz, yaşımız, yüz şeklimiz, göz rengimiz ve hatta saç uzunluğumuz bile dişlerimizin görüntüsünü etkiler. Kişiye özel gülüş tasarımı diye duyduğunuz şey tam olarak budur. Yapılan dişleri iki farklı hastada kullanırsanız birisinde çok iyi bir sonuç elde ederken, diğerinde başarısız olabilirsiniz. Bu yüzden yüzdeki tüm unsurları dikkatle inceliyoruz. Güzellik algısı kişiden kişiye göre ve geçmiş tarihlerden bu zamana göre değiştiği için de hastalarımızın isteklerini, bizden beklentilerini çok iyi bir şekilde dinliyoruz. Hekime göre çok başarılı olan bir iş hasta tarafından beğenilmeyebilir. Bu yüzden tedaviye başlamadan önce hastalarımızla detaylı bir şekilde konuşuyoruz.

Gülüş tasarımı yapılırken dişlerin durumuna göre, materyal ve teknik seçimin belirlenip “Mock up yöntemi sayesinde tedaviye başlamadan önce tedavi sonunda nasıl görüneceğiniz biliyor oluyorsunuz. Dişlerinizin durumuna göre materyal ve teknik seçiminden kısaca bahsedersem; dişlerinizde ufak tefek kırıklar, renklenmeler , asimetriler varsa “bonding” denilen estetik dolgularla gülüşünüzü güzelleştirebiliyoruz. Hafif çapraşıklık durumlarında seramik veya emax laminateler veya daha ağır vakalarda tam seramik veya zirkonyum materyalleri tercih edilebilir. Bu malzemeler veya teknikler sizin için kafa karıştırıcı olabilir, merak etmeyin hekiminiz sizin için en iyisini seçecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş etlerim neden çekiliyor?

Diş eti çekilmesinin başlıca çekilme sebepleri arasında diş etinde temizlenmeyen alanlar, sigara kullanımı , aşırı kuvvetli ve özellikle yatay fırçalama ve travmalar gelir. Diş etiniz canlı bir dokudur ve beslenemediğinde(kemik tarafından beslenir) kemik tarafından beslenebileceği alana kadar kendisini çeker.

Dişlerim neden sarı?

Dişin en dışında mine , onun altında dentin katmanı bulur. Mine şeffaftır ve alttaki daha opak olan dentinin rengini yansıtır.Minenin renklenmesi geriye döndürelebilen bir durumdur fakat yaşla birlikte daha da sararan dentini geriye döndüremiyoruz ve zaten yaşla birlikte ve bazı alışkanlıklarla azalan mine daha çok dentini yansıtmaya başlayacağından daha sarı bir görüntü olucaktır.Bu yüzden minemizi aşındırmamaya ve dentinin daha da hızlı sararmasını sağlayacak bazı etmenlere çok önem vermemiz gerekiyor.

Diş çekiminden sonra çok ağrım var?

Diş çekiminden sonra mutlaka yapılmaması gereken şeyler vardır. Bu kurallara uyulmadığı taktirde çekim bölgesinin iltihabıyla karşılaşma riski vardır.Çekim soketinin enfeksiyonunan alveolitis denir. Ağrılı bir süreçtir. Bu sebeple hekiminizin söylediklerini birebir uygulamanız , alveolitis riskini en aza indirir.

Diş etlerim neden kanıyor?

Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki sağlıklı diş eti herhangi bir uyaran olmaz ise kanamaz. Yani dişlerinizi normal bir şekilde fırçalarken bir kanama var ise diş etinizde enflamasyon olduğunu söyleyebiliriz. Bunun başlıca sebebi diş etlerinizin üstünde veya altında diş taşı ve bakteri varlığıdır. Agresif olmayan vakalarda herhangi bir ilaç kullanmaksızın sebepleri ortadan kaldırarak ve doğru ağız bakımını uygulayarak kısa sürede sağlıklı hale getirebiliriz
Önceki
Sonraki

İmplant mı köprü mü?

İmplant tedavisinde boşluğun yanındaki dişe dokunulmadan boşluk tamamlandığı için daha avantajlıdır diyebiliriz. Fakat hangi tedavi olacağını değerlendirirken hastanın kemik sağlığı, ağız hijyeni, sistemik durumu ,parafonksiyonel alışkanlıkları ,sosyal endikasyon gibi çok çeşitli kriterler vardır bu yüzden herkes için tek bir doğru yoktur.

Soğukta dişlerim neden sızlıyor?

Dişlerdeki mine kaybı sonrası açığa çıkan dentin mineden daha geçirgen olduğu için dişler sıcağa ve soğuğa karşı daha hassastır bu sebeple daha kolay bir şekilde soğuğu ve sıcağı hissedebiliriz. Mine kaybının başlıca sebebleri aşırı sert fırçalama , çürük, kırık, travma ve parafonksiyonel alışkanlıklardır.
Soğuk hassasiyetinin bir diğer nedeni ise diş eti çekilmesidir.Normal bir dişeti mine-sement birleşimini çepeçevre sarar. Çekilen diş eti bölgesinde sement açığa çıktığı için dişler uyaranlara karşı daha geçirgendir

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

Error: Contact form not found.